TreeHouse neemt screeningsdienst Properize over

Huurkandidaten gecheckt via Huurwoningen.nl en Pararius

TreeHouse, de organisatie achter de marktleiders Pararius en Huurwoningen.nl, neemt Properize over. Properize is een innovatieve scale-up die huurkandidaten en expats screent in opdracht van makelaars.

 

 

 

Met de overname van Properize voegt TreeHouse een nieuw label toe aan haar dienstverlening die fraude detecteert en het papierwerk minimaliseert. Terwijl de vraag naar huurwoningen stijgt, krimpt het aanbod in de huidige markt. Hierdoor worden makelaars overspoeld met aanvragen van huurkandidaten die uiteindelijk ook gescreend moeten worden. Deze screening van huurkandidaten is een belangrijke laatste stap voor het aangaan van de huurovereenkomst en is een secuur en tijdrovend proces. Zeker als het gaat om het screenen van ZZP’ers en expats. Tot de komst van Properize was er geen software waarmee dit snel en gemakkelijk kon worden uitgevoerd.

AI-gedreven software

Properize heeft een AI-gedreven oplossing ontwikkeld waarmee bankafschriften en werkgeversdocumenten kunnen worden gecontroleerd op inhoud en mogelijke vervalsing. De inhoud van het document wordt onderworpen aan een cross-check met het maandinkomen dat de kandidaat op de bankrekening ontvangt. Ook eventuele identiteitsfraude wordt gedetecteerd. Dit hele proces vindt plaats in luttele seconden. Properize voldoet aan de AVG-regelgeving.

Jasper de Groot, directeur van TreeHouse heeft het voornemen om Properize breder in de markt te zetten. “Op dit moment wordt deze dienst enkel nog aangeboden aan makelaars. Dit zullen we blijven doen. Echter, deze aanpak betekent dat slechts één kandidaat een bevestigende screening ondergaat, een proces dat plaatsvindt nadat de makelaar al alle binnenkomende verzoeken heeft afgehandeld. Wij hebben met onze woningwebsites echter de unieke mogelijkheid om de screening een aantal stappen naar voren te halen in het proces door deze direct bij een reactie aan te bieden aan iedere huurkandidaat in de markt. Op deze wijze vergroten wij de reeds gescreende poule van huurders en vereenvoudigen we het proces voor alle betrokkenen. Dit past perfect bij de doelstelling van ons CRM-systeem Pararius Office en onze selectietool Leadflow om het verhuurproces te vereenvoudigen”, aldus de Groot.

 

Volgende fase

Luis Perez, directeur en oprichter van Properize: “Pararius Office is marktleider op het gebied van CRM-systemen voor verhuurmakelaars in Nederland. Het was voor ons de logische partij om onze dienst naar de volgende fase te kunnen loodsen en beschikbaar te stellen aan een zo groot mogelijk publiek. Onze software heeft zichzelf bewezen en kan via de labels van TreeHouse schaalbaar worden gemaakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat de door ons ontwikkelde dienst onder regie van TreeHouse verder kan uitgroeien tot de screening-standaard voor de Nederlandse huurmarkt.”

Over TreeHouse

TreeHouse is de organisatie achter onder andere woningplatform Pararius: de nummer één huurwoningwebsite van Nederland. Met een team van meer dan 70 medewerkers ontwikkelen, innoveren en onderhouden zij meerdere platforms, die zich richten op verschillende doelgroepen binnen de huur- en koopwoningmarkt. Het bedrijf runt op dit moment zes verschillende labels en voegt hier met Properize een zevende aan toe. De huidige labels zijn Pararius, Huurwoningen.nl, Realstats, Pararius Office, Leadflow en het internationale label Rentaroof.

Start vandaag nog met de eerste drie screenings gratis