De voordelen en uitdagingen van het verhuren aan expats

Expats zijn hoogopgeleide professionals die tijdelijk in Nederland verblijven voor werk. Deze groep is vaak een uitstekende keuze voor verhuurders vanwege hun goede salaris, budget voor huisvesting en tijdelijke verblijfsduur. Bovendien zijn expats vaak goed opgeleid en hebben ze een sterke professionele achtergrond. Daardoor hebben ze vaak een stabiel inkomen, wat hen tot betrouwbare huurders maakt.

Het heeft geen zin om eindeloos over deze voordelen te praten, iedereen weet dit al. 4 van de 5 (80%) verhuurmakelaars in Nederlandse steden spreken over de aantrekkelijkheid van het verhuren aan expats in hun marketingmaterialen.

 

Uitdagingen bij het verhuren aan expats

Het verhuren aan expats brengt enkele uitdagingen met zich mee. Expats hebben vaak geen Nederlandse kredietgeschiedenis, wat het voor verhuurders en makelaars moeilijker maakt om hun financiële betrouwbaarheid te beoordelen. Bovendien kan het verifiëren van de identiteit en het inkomen van een expat lastig zijn vanwege taalbarrières en onbekende buitenlandse documenten.

Een veelvoorkomend probleem bij het verhuren aan expats is de taalbarrière in contracten. Properize biedt de mogelijkheid om in enkele klikken een meertalig ROZ 2017 contract te genereren, zodat zowel u als uw huurder de huurovereenkomst volledig begrijpen.

Expats verwachten vaak moderne voorzieningen in hun woning. Overweeg het aanbieden van snelle wifi, een smart tv, vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat en wasmachine. Bovendien hebben expats vaak de voorkeur voor moderne woningen met laminaatvloer, wit gesausde muren, een witte keuken en een gerenoveerde badkamer en toilet. Een nieuwe set handdoeken, lakens en andere linnengoed kan ook een positieve indruk maken!

 

Properize: Uw partner bij het verhuren aan expats

Wij begrijpen de unieke uitdagingen die het verhuren aan expats met zich meebrengt en hebben tools ontwikkeld om het proces te vergemakkelijken. Een van de oprichters van Properize is een expat die nu verhuurt in Utrecht.

In tegenstelling tot andere huurdersscreeningsdiensten, verifieert Properize de werkgeversdocumenten van expats. Wij controleren deze documenten tegen onze database om te verifiëren dat ze overeenkomen met andere documenten van dezelfde werkgever. Daarnaast voeren we grondige controles uit om er zeker van te zijn dat de documenten niet zijn gemanipuleerd met PDF-editors of andere software.

Start vandaag nog met de eerste drie screenings gratis