Wat doet Properize?

Dit is misschien wel de eerste keer dat u ons tegenkomt en u denkt wellicht: “Wie zijn deze mensen? Wat doen ze met mijn data?”. In deze pagina geven we antwoord op alle vragen die u als huurder en gebruiker kan hebben.

Een beter huurders-instapproces

Wij geven consumenten controle over hun data

Properize is gestart om het huurders-instapproces te verbeteren. Ons proces maakt het voor iedereen makkelijker en duurt slechts enkele minuten. Hierdoor hoeft u niet te wachten en kan u snel de sleutels van uw nieuwe huis in ontvangst kan nemen. En het is geheel gratis!

Wij beschermen uw gegevens en gebruiken geavanceerde beveiliging en encryptie algoritme binnen onze Amazon Web Services (“AWS”) omgeving.

Snel en makkelijk

Niet langer prutsen met loonstrookjes. Dit hebben we vervangen door een veel eenvoudiger proces dat in minder dan 5 minuten kan worden gedaan met dank aan nieuwe technologieën.

Privacy kampioen

We begrijpen dat u gevoelige documenten niet naar een makelaar wilt sturen die u misschien maar eenmalig ziet. Wij hechten veel waarde aan uw privacy en bieden een veilige omgeving.

Eerlijk naar huurders

We analyseren alleen de essentiële informatie. Onze missie is om een efficiëntere manier te creëren om u op een snelle, veilige en juiste manier in uw nieuwe huis te krijgen.

Inleiding tot Open Banking

Hoe krijgen we toegang tot uw bankgegevens?

De “Second Payment Services Directive” (PSD2) van 2018 is een Europese verordening gericht op het vergroten van consumentenrechten en het mogelijk maken van nieuwe manieren van samenwerken met banken. Hierdoor kunnen we, na toestemming van de rekeninghouder, toegang tot transactiegegevens krijgen via een beveiligde API koppeling direct met de bank. Lees meer over PSD2 op rijksoverheid.nl.

We hebben maar eenmalig toegang tot uw gegevens, waarbij we het gemiddelde maandinkomen verifiëren en vertellen vervolgens de makelaar of u de huurwoning kan betalen. Dat is alles! We zien uw inloggegevens niet en kunnen geen betalingen met uw rekening doen. Compleet veilig dus.

PSD2 is een Europese wet voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Deze wet is in februari 2019 in Nederland ingevoerd. Het houdt onder andere in dat banken verplicht zijn om derde partijen toegang te geven tot uw betaalrekening als u daar toestemming voor geeft. Derde partijen zijn bedrijven die betaaldiensten aanbieden. Deze bedrijven krijgen alleen toegang tot uw betaalrekening als u daar zelf toestemming voor geeft.

Voordat PSD2 van kracht was, hadden alleen banken en uzelf toegang tot uw betaalgegevens. Het idee van PSD2 is dat u als consument zelf bepaalt wie er allemaal nog meer gebruik mag maken van die gegevens. Door PSD2 ontstaat er meer concurrentie op de betaalmarkt, omdat ook andere bedrijven dan uw bank uw betaalgegevens kunnen inzien.

Geeft u een derde partij (zoals Slimverhuurd) toegang tot uw betaalrekening? Dan krijgt deze partij inzage in uw betaalgegevens en mag zij die analyseren. Toestemming voor het verzamelen van informatie geeft u voor een periode van 90 dagen.

Ja, toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken. Heeft u toestemming gegeven voor het verzamelen van uw gegevens? Dan kunt u deze toestemming op elk moment weer intrekken. Dit kunt u doen via e-mail (hello@properize.com).

Dit is afhankelijk van uw bank. Wij vragen een overzicht op van (maximaal) de afgelopen 6 maanden.

Inleiding tot zero-knowledge proof

Waarom is Properize eerlijker voor huurders dan andere methodes?

Wij maken gebruik van “zero-knowledge proof” (nul kennis-bewijs). Dit is een methode waarmee een externe partij zoals wij aan een andere (bijvoorbeeld een makelaar) kunnen bewijzen of iets waar of niet waar is zonder inhoudelijk informatie vrij te geven.

Waarom zou een makelaar uw exacte maandsalaris moeten weten of gevoelige documenten als loonstroken en belastingaangiften inzien? Dankzij onze slimme software is dit overbodig. Deze verifieert binnen enkele seconden uw gemiddelde inkomen. 

We zullen uw gegevens nooit verkopen of delen

We gaan verder dan de beperkingen die door de AVG worden opgelegd. We begrijpen dat eerlijkheid en juiste zakelijke praktijken de enige manier zijn om een lange-termijn bedrijfsmodel te creëren. Dit is onze belofte aan u als consument en daar zullen we ons altijd aan houden.